خدمت برادران و خواهران عراقی، ملت های عرب و مسلمان و دوستان من در جامعه جهانی: مایلم از این فرصت برای معرفی شماره جدید مجله یونیپاث، خوشامدگویی به شما و تشکری از قوای ائتلاف بخاطر حمایت دوام دار آنها از عراق در زمینه مبارزه با تروریزم استفاده کنیم. ما باید با حملات وحشیانه گروپ های تروریستی به مردم، اعم از حمله به شهرها و کشتن افراد بیگناه ذریعه بمب گذاری در موتر یا حملات انتحاری، به راه انداختن جنگ استخباراتی در رسانه های اجتماعی یا ایجاد جنگ قبیلوی و آیدیولوژی های انحصاری در شبکه های تلویزونی ستلایتی تکفیری ها مقابله کنیم.
با انکشاف قوای امنیتی در زمینه مقابله با داعش، از بین رفتن قوای داعش برخی افراد پست را نگران کرده است. بیشتر این افراد آنهایی هستند که آیدیولوژی مسموم این گروپ را برای تحقق اهداف فرقه ای خود ترویج می کنند. گروپی از این افراد نیز ساده لوحانه ادعاها و شعارهای داعش را باور کرده اند و نشر می کنند. این افراد به عنوان کارشناس، تحلیلگر و گاهی اوقات روحانی در کانال های تلویزیونی ستلایتی حاضر می شوند و به تقبیح جنایات قوای امنیتی عراق علیه مردم ملکی می پردازند، در حالی که همین افراد در برابر اعمال زشت داعش در دو سال گذشته سکوت کرده بودند!
حضور این افراد در جهت مبارزه داعش با مردم عراق است. داعش در حالی جنگ مسلحانه به راه انداخته است که این افراد از روایات دروغ آن حمایت و آنها را منتشر می کنند. این دو گروپ در جریان مبارزه در پی جذب حمایت و همدلی مردم عرب و مسلمان نیز هستند. به همین دلیل، صراحتاً باید بگوییم که پس از شکست دادن داعش با وضعیتی دشوار و پیچیده روبرو خواهیم شد. همه نشانه ها حاکی از آن است که داعش در حال بازگشتن به شیوه های قدیمی کشتن افراد بیگناه، بمب گذاری در بازارها و فریب دادن جوانان مسلمان است. مساعی ما برای ریشه کن کردن آیدیولوژی مسمومی که داعش را پدید آورده است، کافی نبوده است.
اگر ما فیصدی حامیان و مخالفان داعش در رسانه های اجتماعی را مقایسه کنیم، در می یابیم که افراد ترویج دهنده افکار تروریستی، مخصوصا در صدها سایت تحت مدیریت اردوی الکترونیکی و برخوردار از امکانات پیچیده و بودیجه هنگفت، در اکثریت هستند. این به آن معنی نیست که تروریستان واقعاً در اکثریت هستند، بلکه نشان می دهد که مسلمانان با کوتاهی در ایفای وظایف اخلاقی و مذهبی در زمینه تکذیب ادعا و فاش کردن دروغ های تروریستان منفعل بوده اند.
این نبرد پیچیده به مساعی گسترده جهانی برای بازسازی جامعه، ترویج فرهنگ تساهل و از بین بردن ویروس تروریزم ضرورت دارد. این وظیفه مشترک همه ماست. به فرموده پیامبر (درود خدا بر او باد): «هر کس شاهد عمل زشتی باشد، باید با دست خود از آن جلوگیری کند. اگر نتواند، باید با زبان خود مانع آن شود. اگر نتواند باید در دل از آن بیزاری بجوید که این پایین ترین درجه ایمان است».
همه بر این باورند که اعمال زشت تروریستی از خطرناک ترین محصولات تمدن در دهه های اخیر است! ولی خطرناک تر از آن، افکاری است که مثل موریانه ذهن انسان ها را در تاریکی فاسد می کند و با خوردن ستون های خانه سرانجام آن را بالای ساکنانش ویران می کند. شخصیت های مشکوکی که آیدیولوژی داعش را ترویج می کنند نیز مثل موریانه خانه ها را ویران می کنند و همه پیروزی های نظامی در عراق را به باد می دهند. آنها برای کشتن افراد بیگناه علاوه بر بمب از کمپاین انتشار معلومات دروغ نیز استفاده می کنند.
مبارزه با آیدیولوژی با تفنگ و تانک ممکن نیست، از این رو کوشش ما در فاز بعدی نبرد باید متمرکز بر محافظت از جامعه در برابر آیدیولوژی تروریزم و دفاع از مناطق آزاد شده باشد زیرا اطفال و جوانان ممکن است در معرض شستشوی مغزی هدفمند و خطرناک قرار بگیرند. ما برای بازسازی زیرساخت ها و ایجاد فرصت های وظیفوی به کمک دولت عراق ضرورت داریم و موسسات مذهبی باید به انکشاف روحیه دوستی و برادری بین مردم بپردازند. آنها باید مراقب افکار ناسازگار با مکتب اسلام که چهره کتاب های مقدس را مخدوش و جوانان را فاسد می کند، باشند.
ما باید برای ترویج روحیه دوستی، تساهل، تحمل دیگران و محترم شمردن حاکمیت قانون و همه قوای امنیتی بکوشیم. اقدامات ائتلاف بین المللی باید این شیوه را در همه رسانه های معتبر ترویج کند. این حداقل کاری است که برای ابراز تشکر می توانیم انجام دهیم.
مولوی داکتر خالد الملا
رئیس گروپ عالمان عراقی