کارکنان یونیپاث
قومندان کویتی کارگروپ مشترک (CTF 152) با همتایان خود در قوای بحری امارات متحده عربی (UAE) دیدار و راه های جلوگیری از قاچاق منجر به تامین مالی گروپ تروریستی الشباب را بررسی کرد.
دگروال نایف العسکر از CTF 152 در جریان دیدار با گارد بحری و ساحلی UAE در جون 2016 اظهار کرد: «این فرصت مناسبی برای دیدار با مدیر قوای بحری UAE و بررسی چالش های پیش روی ماست». «CTF 152 روابط خوبی با آنها دارد و آنها همواره به گرمی از ما استقبال می کنند».
بر اساس راپور U.N. Dispatch، که مسائل مربوط به سازمان ملل را پوشش می دهد، تجارت غیرقانونی زغال سنگ مهم ترین منبع درآمد الشباب است که می توان آن را با تجارت کوکنار در افغانستان ذریعه طالبان مقایسه کرد. جلوگیری از این تجارت تاثیر مثبتی بر امنیت و انکشاف کشورهای ائتلاف که درگیر جنگ با تروریسم هستند، خواهد داشت.
در این راپور آمده است که الشباب از کنترول بندرها، عمدتاً در شهر کیسمایو سومالیا، برای تحمیل مالیات بر صادرات زغال سنگ و مبادله زغال سنگ با شکر استفاده می کند.
در این راپور آمده است: «الشباب ماهانه از چرخه هماهنگ معاملات مبتنی بر صادرات زغال سنگ و تامین مالی واردات شکر، که بخش اعظم آن به صورت قاچاق وارد کشورهای همسایه می شود، میلیون ها دالر درآمد کسب می کند». «از سود این تجارت که به حسابهای بانکی در کشورهای حوزه خلیج عرب واریز می شود، برای شستن مساعدتهای مالی اختیاری به الشباب ذریعه صدور بیل جعلی، بیش-ارزیابی درآمد واردات و کم-ارزیابی درآمد صادرات استفاده می شود».
مقامات CTF و UAE علاوه بر بررسی موضوع قاچاق زغال سنگ به بررسی چالش های دوجانبه مربوط به عملیات امنیتی بحری پرداختند. نمایندگان UAE جنرال عبدا… الشاهی، مدیر عملیات بحری، و سالم الکندی، قومندان گارد ساحلی بودند.
CTF 152 بخشی از کارگروپ مشترک بحری (CMF) است که پس از 11/9 برای مقابله با تهدید تروریسم بین المللی شکل گرفت و بعداً وظیفه مقابله با دزدی بحری در شاخ آفریقا را نیز بر عهده گرفت.
CMF که از دفتر مرکزی خود در بحرین دستور می گیرد، سه کارگروپ مشترک را در دریای سرخ، خلیج عدن، آبگیر سومالی، دریای عرب شمالی، خلیج عمان، اقیانوس هند و خلیج فارس مدیریت می کند و حدود 3.2 میلیون مایل مربع از آب های اقیانوسی مشرف به 21 کشور را پوشش می دهد.
منابع: قوای مشترک دریایی، undispatch.com