قوماندان اماراتی از روابط و همکاری بین المللی به مثابه یک امر حیاتی امنیتی پشتیبانی خویش را ابراز مینماید
کارکنان يونيباث
بیشتر از یک دهه، قوای مسلح / قوماندانی عملیات خاص امارات متحده عربی نقش مهمی را در امنیت و کمک به مردم افغانستان و رسانیدن امداد بمنظور ایجاد یک آینده مرفه برای آنها بازی کرده است. در حالی که امارات برای افزایش امنیت در افغانستان سعی زیاد بخرج داده است، این وظیفه همچنان یک فرصت موفقانه و منحصر به فردی برای قوای مسلح محسوب.
دگروال مسلم الراشدی، قومندان قوای عملیات خاص امارات متحده عربی به یونیپاث چنین گفت: “سهم گیری در افغانستان برای قوای مسلح حائز اهمیت فراوان بود و این خود عامل بالا بردن و تقویت و توسعه بهره وری از سربازان امارات متحده عربی و ایجاد روابط بین المللی مفید تلقی میشود.”
در کنفرانس فنی قوای عملیات خاص (SOFIC ) در ماه می 2014 در ایالات متحده، الراشدی از برنامه مبرم و دشوار خویش اندکی فرصت پیدا نمود تا دیدگاه و تجربه خود را به منظور پیشبرد همکاری های نظامی به نظامی در میان کشورهای دوست، با همکاران بین المللی و کارشناسان امنیتی به اشتراک بگذارد.
تعهد بین المللی
الراشدی چنین اظهار نمود که تغییرات قابل توجهی این امر در زندگی حرفه ای او در طول دو سال گذشته شامل کمک و فعالیت های او در آغاز نظارت از تحولات عمده برای قومندانی قوای خاص امارات متحده عربی بوده است تا برای غلبه در مقابل تهدیدات در حال ظهور آماده گیری نمایند.
یک رویداد سریعی در تحولات آنوقت بطوری رخ داد که اعلیحضرت جنرال شیخ محمد بن زید النهیان، ولیعهد ابوظبی و معاون قوماندان اعلی قوای مسلح امارات متحده عربی تصمیم گرفت تا نیروی امارات متحده عربی را برای ارائه خدمات و کمک های بشر دوستانه در افغانستان و مخصوصاً به آنهایی که ضرورت دارند، بفرستد. در سال 2003، نیروهای مسلح امارات متحده عربی به یک شریک موثری همراه با نیروهای حافظ صلح در افغانستان مبدل گردیند.
الراشدی گفت: “من میخواهم ازین فرصت استفاده نموده و از اعلیحضرت جنرال شیخ محمد بن زید النهیان در مورد فرستادن نیرو به افغانستان ابراز سپاسگزاری و امتنان نمایم.”
علاوه بر این، نیروهای امنیتی برای سازمان های دولتی امارات متحده عربی در کمک های بشری شان مانند عرضه غذا، آب و ادویه به افغان ها و در ساختمان شفاخانه ها، مکاتب، مساجد و زیربنا های دیگر، تامین امنیت را ارائه مینمایند.
الراشدی گفت:” ما غمخوار دیگران هستیم و در اعمال ما مشاهده میشود. بهترین طریق نشان دادن این نمونه، اجرای این نوع عمل میباشد.”
امارات متحده عربی این رویه را در سراسر جهان انجام داده است. در سال 1990، قوای ویژه امارات متحده عربی در عملیات نظامی بین المللی در کویت شرکت نمودند. سه سال بعد، قوای خاص امارات متحده عربی در عملیات حفظ صلح تحت رهبری سازمان ملل متحد در سومالیا شرکت نمود. قوای خاص امارات متحده عربی کار خود را در بسیاری از جا ها مانند البانیا، کوسوو، عراق، لبنان و یمن ادامه داده است.
سابقه و سوانح قومندان
حرفه نظامی الراشدی 26 سال قبل آغاز گردید. او از دانشگاه حربی زاید امارات متحده عربی فارغ التحصیل شد و تعلیمات عالی خودرا از دانشگاه قومندانی قول قوای بحری و ارکانحرب ایالات متحده و دانشگاه سپاه قوای بحریه ایالات متحده در رشته ابزار جنگی پیشرفته بدست آورد. او همچنان شهادتنامه فوق لیسانس خود را در رشته مطالعات عملیاتی و لیسانس خویش را در آموزش و پرورش غیر نظامی و یک لیسانس دیگر را در مدیریت تجارتی از دانشگاه ایالتی واشنگتن شرقی حاصل نمود.
او در وظایف گوناگون نظامی، بشمول قومندانی قوای خاص در جریان عملیات سازمان ملل متحد در کوسوو، قومندان قوای مشترک نیروی ضربتی 9 امارات متحده عربی در افغانستان و قومندان کندک 2 قوای خاص امارات متحده عربی، ایفای خدمت نموده است.
قبل ازینکه به مقام فعلی اش مقرر گردد، الراشدی در سابق بحیث رئیس عملیات و آموزش قومندانی گارد ریاست جمهوری منصوب گردیده و ایفای وظیفه نمود. قومندانی عملیات خاص دارای شش وظیفه عمده میباشد: مبارزه با تروریسم و دهشت افگنی، عملیات اقدامات مستقیم، عملیات اکتشافی خاص، دفاع داخلی در خارج، عملیات های ویژه و حساس و جنگ های غیر متعارف.
نیروی عملیات خاص، قوی ترین تاثیر و کشش را برای الراشدی دارا میباشد. او در زمینه چنین اظهار نمود:” همۀ آن چه را که شما در ایام جوانی خیال آنرا بسر میپروراندید میتوانید در قوای عملیات خاص دریابید.” نامبرده اضافه نموده میگوید، یک شخص می تواند در نیروهای عملیات خاص به مدت 20 سال باقی بماند ولی هنوز هم چیز های زیادی باقی مانده است که آن را باید آموخت. “این یک حرفه بسیار عالی میباشد.”
الراشدی جوایز و مدال های متعددی دریافت کرده است که از جمله میتوان از دوبار مدال افتخار، مدال خدمت طولانی، مدال آزادی کویت و مدال نقره سال خاص میتوان نام برد.
تمرکز به آینده
جذب و استخدام در نیروی خاص، همچنین قابلیت های تاکتیکی و آموزش پیشرفته فقط بخشی از مواردی هستند که قوای عملیات خاص در جهان امروز جنگ های نا منظم و تهدید های نامتقارن به آنها ضرورت دارد. برقراری روابط با مردم در سراسر جهان با روحیه تحمل یک جزء ضروری برای نیروی عملیات ویژه امارات متحده عربی میباشد.
الراشدی در ضمن یک نطق خود در نمایشگاه نیرو های خاص در اردن در ماه می 2014 گفت که بهره گیری از فرصت برای برقراری ارتباط و ایجاد روابط با همکاران در سراسر جهان ضروری است. او چند هفته بعد در کنفرانس فنی قوای عملیات خاص (SOFIC ) در شهر تامپا در ایالت فلوریدای ایالات متحده شرکت نمود.
او گفت: “این فرصتی نه تنها برای ایجاد روابط، بلکه برای دیدار از آخرین فن آوری ها و تکنالوجی و درسهای که آموزش شده اند هم میباشد.” با این حال، الراشدی از نقش مهم فن آوری های پیشرفته برای نیروهای عملیات ویژه صریحأ قدردانی و تصدیق مینماید.
او گفت: “ما در حال تمرکز بر روی فن آوری های نسل بعدی هستیم تا بتوانیم افراد نیروهای خودرا مسلح نموده و آموزش دهیم تا ما بتوانیم توان شرایط تغییرات سریع فن آوری و تنکالوجی را براورده نماییم. هدف ما استفاده از تاکتیک های پیشرفته برای اجرای ماموریت های ما میباشد، که در عین حال حاکی از حداقل تلفات باشد. به خصوص در ماموریت های که شامل آزاد نمودن گروگان ها یا تخلیه ساختمان ها باشد.” او خاطر نشان ساخت که تکنالوجی هرگز نمیتواند جایگزین نیاز به ادامه آموزش و حد عالی رساندن مهارت های تاکتیکی شود. الراشدی به یونیپاث گفت:” تکنالوجی و فناوری فقط یک ابزاری به منظور بهبود عملکرد ما در میدان جنگ است.”
او معتقد است که جنگ های آینده غیر متعارف بوده، و نیروها از کشورهای مختلف نیاز به همکاری با یکدیگر برای موفقیت خواهند داشت.” ما مشارکت خودرا در تمام تمرینات با دوستان خود در ایالات متحده و برادران ما در کشورهای خلیج فارس و دیگر کشورهای عربی تمرکز میدهیم.”
مشوره او برای جوانان نو استخدام شده در نیرو ها اینست: از امکانات آموزش و فرصت های تعلیم و تربیه پیشرفته موجود استفاده و بهره وری نمایید.
او همچنین معتقد است که داشتن یک مربی بسیار مهم است. اعلیحضرت جنرال شیخ محمد بن زید النهیان، با ترویج چشم انداز امنیت استراتژیک مهم برای منطقه و تشویق تعالی در میان صفوف، برای او سرمشق و الهام بخش بوده است.
”او دارای یک بصیرت و دوراندیشی برای رفاه، نه تنها در امارات متحده عربی بلکه در کل منطقه میباشد. او همچنین از تهدیدات خارجی که هدف آنها مانع امیدواری به اینکه شرق میانه مسالمت آمیز و مدرن باشد، آگاه است. بنابراین، او از نیاز به داشتن نیروهای نخبگان و برگزیده برای مقابله با تروریسم، ملتفت بوده و آگاهی دارد. ما از شرافت و فروتنی او چیز های بسیاری را آموخته ایم. مهارت های رهبری او باعث شده که او یک الگوی واقعی تلقی شود.”
الراشدی گفت که او همچنان برید جنرال متقاعد، تری او فرل از قوای خاص آسترالیا و یک کهنه سرباز جنگ ویتنام را منحیث یک مربی پر اهمیت دیگر میشناسد.
الراشدی گفت:” تری او فرل در سال 1996 به امارات متحده عربی آمد و من از نزدیک با وی همکاری نمودم.” جنرال او فرل برای یک جنبه فکری منحصر به فرد را در باره نیروهای خاص بر اساس تجربه خود در ویتنام و نقش نیروهای عملیات خاص در مقابله با تروریسم در داخل کشورش برای الراشدی معلوماتی را ارائه نمود.
با ایجاد و تقویت روابط با نیروهای دیگر، امارات متحده عربی بهتر می تواند ازخود و منطقه حفاظت و دفاع نماید. الراشدی گفت:” امارات متحده عربی در منطقه ای که با تنش و درگیری روبرو است، واقع گردیده است. با وجود این واقعیت که ما یک ملت صلح آمیز بوده و تلاش برای انجام اعمال خوب داریم، بازهم افراد شریر و بد کاری هستند که با ما حسادت دارند. تبلیغات تروریست ها در انترنیت علیه امارات متحده عربی خود ثبوت امر آن است که ما در حال انجام دادن کار های صحیح و درست هستیم.”