کارکنان یونیپاث
قوای دریایی 37 کشور، مانورهای دریایی فوقالعادهای را در تمرین امان 17 انجام دادند، یک تمرین دریایی چندملیتی که در فبروری 2017 در شمال دریای عرب انجام شد. کشتیها، طیارات، هلی کاپترها و طیارات جت در عملیات جستجو و نجات، تمرینات تیراندازی، عملیات مبارزه با دزدی دریایی، سوختگیری مجدد در دریا و عملیات مبارزه با تروریزم دریایی اشتراک کردند.
این تمرین که در کراچی، پاکستان برگزار شد شامل دو مرحله بود. در مرحله بندر، محققان و چهرههای نظامی در یک کانفرانس دریایی بینالمللی اشتراک کردند که بر موضوع “چشم انداز ستراتیژیک در منطقه اقیانوس هند 2030 و بالاتر از آن – معضلات و ستراتیژیهای در حال تحول” متمرکز بود. در مرحله دریایی، قوای پاکستانی و دیگر قوا، پلانها و فعالیتهای نهایی شده در این کانفرانس را اجرا کردند.
ادمیرال محمد زاکولله، رئیس سازمان قوای دریایی گفت، در محیط امنیتی پیچیده هند، پاکستان همچنان نقش مهمی در حفظ صلح و ثبات ایفا میکند. موفقیت امان 17 “تصدیق روشن” در مورد تأثیر پاکستان در مرحله منطقوی بود.
نواز شریف، نخست وزیر سابق پاکستان، گفت: “حضور تعداد فراوان قوای دریایی خارجی، نشاندهنده اعتماد جهان به قوای دریایی پاکستان است”. “قوای دریایی پاکستان با این وضعیت آمادگی عملیاتی کاملاً آماده و متعهد به تضمین دفاع از سرحدات دریایی و حفاظت از منافع دریایی پاکستان است”.
وی افزود پاکستان که یکی از ذینفعان مهم در امنیت دریایی در دریای عرب است، متعهد به اطمینان از آزادی ناوبری و نظم دریایی قانونی است. او گفت همکاری بین قوای دریایی بینالمللی برای مقابله با معضلات امنیتی چندجانبه و چندوجهی موجود در اقیانوس هند ضروری است.
دریاسالار عارف الله حسینی، قومندان ناوگان پاکستان گفت این تمرین به مبارزه با قاچاق انسان، قاچاق مواد مخدر و تروریزم در منطقه کمک خواهد کرد.
نه کشور کشتیهای جنگی خود را به این تمرین فرستادند، از جمله استرالیا، چین، اندونزیا، جاپان، روسیه، سریلانکا، ترکیه، انگلیس و ایالات متحده. کشورهای دیگر نمایندگان خود را برای مشاهده تمرین اعزام کردند. پاکستان از سال 2007 تاکنون هر ساله میزبان این تمرین بوده است.
در ختم تمرین، تمام کشتیهای اشتراک کننده “آرایش امان” را که به معنی وحدت و هماهنگی میان کشورهای اشتراک کننده بود تشکیل دادند.
دیوید هیل، سفیر ایالات متحده در پاکستان گفت: “امان 17 فرصتی برای ایالات متحده و پاکستان جهت ادامه همکاری دریایی دوام دار و همکاری با شرکای دیگر به منظور تقویت امنیت جهانی بود”.
منابع: Dawn.com، هلال مجله قوای مسلح پاکستان، Geo.TV، رادیو پاکستان، گتی ایمیجز