اردن 10 مین نمایش و کنفرانس نیرو های عملیات خاص را میزبانی نمود
کارکنان یونیپاث عکس از قوای مسلح اردن
در این عصر دیجیتالی نه فقط افتخارات تاکتیکی برای مؤفقیت نیرو های عملیات خاص از ارزش بسزائی برخوردار میباشد. تکامل سریع فضای محاربه عملگران خاص را بران وا میدارد تا نه فقط در زمین بلکه در قلمرو فضای مجازی نیز که دران تمویل کننده گان تروریستی و افراطیون خشونت بار فعال اند، وارد صحنه نبرد گردند.
همین امکان بحث روی تهدیدات قدیمی و چالش های کنونی هزاران تن از مقامات نظامی و متخصصین امنیتی از کشور های مختلف را برای اشتراک در 10 مین نمایش و کنفرانس نیرو های عملیات خاص (SOFEX) در ماه می 2014 در اردن گردهم کشانید. این گردهمائی در حقیقت فرصتی را برای ایجاد مناسبات، پیشبرد مباحثات و حل و فصل چالش های مشترک بوجود آورد تااز این طریق همه عناصر شرکت کننده بتوانند اخرین تاکتیک ها و تخنیک ها و همچنین فن آوری جدید را در مبارزه علیه تروریزم و ارتقای سطح امنیت کشور های شان بیاموزند.

آمر اداره کننده نمایش نیرو های عملیات خاص (SOFEX) عمر الطباع چنین گفت: “در خلال سال های اخیر، کشور اردن به مؤفقیت های چشمگیری نائل گردیده است. کشور ما از یک طرف ار وجود منابع اندکی برخوردار بوده و از جانب دیگر در یکی از پرچالش ترین، پرمخاطره ترین و در حین حال سوق الجیشی ترین مناطق جهان واقع گردیده است، و ما با درک این مسائل نتنها دستاورد هایی داریم بلکه با چالش های مغلق کنونی با یک روحیه افتخارآمیز، حرفوی و عزم راسخ مبارزه میکنیم. نمایش نیرو های عملیات خاص (SOFEX) فقط یکی از اینهمه حکایات مؤفقیت آمیز ما را ترسیم میکند. در هر دو سال، نمایش نیرو های عملیات خاص (SOFEX) رهبران کلیدی را از حکومات، قوای نظامی کشور های مختلف منطقه و دیگر کشور ها و همچنین متخصصین صنعتی را از اطراف و اکناف جهان گردهم جمع میکند. ما همه در اردن بغرض تقویت مناسبات و به اشتراک گذاری بهترین نحوه های تمرینی با یکدیگر گردهم میائیم تا باشد که در گسترش صلح و امنیت برای اتباع خویش مصدر خدمت گردیم.”
اعلیحضرت ملک عبدالله ثانی ابن الحسین پادشاه اردن متصدی نمایش نیرو های عملیات خاص که شامل نمایش آخرین نواوری ها در فن آوری نیرو های عملیات خاص، نمایش تاکتیکی قوای مسلح اردن و همچنین نمایش هوائی نیروی شاهین شاهی آن کشور بود، گردیده و در آن اشتراک ورزید.
رئیس نمایش نیرو های عملیات خاص (SOFEX) جلالتمآب شهزاده اردنی فیصل ابن الحسین عملیات نمایش نیرو های عملیات خاص (SOFEX) را بمثابه بزرگ ترین نمایش دفاعی در جهان و یگانه نمایش ویژه در بخش نیرو های عملیات خاص خواند. نامبرده به آژانس خبری پطرا چنین اظهار داشت: “این رویداد بهترین نمایش عالیترین فن آوری نیرو های عملیات خاص و دفاعی بشمار میاید.”
در پایگاه هوائی ملک عبدالله اول واقع در مرکه که در خارج از عمان قرار دارد، هزاران تن از اشتراک کننده گان نمایش نیرو های عملیات خاص (SOFEX) شاهد رژه ابزار جدید نظامی نظیر وسایط نقلیه هوائی سبک بدون سرنشین بودند که در ساحه 75000 مترمربع به آرامی در حرکت بودند. دفتر طرح و انکشاف ملک عبدالله ثانی، که یک مؤسسه مستقل دولتی است همراه با قوای مسلح اردن برخی از آخرین پروژه ها را برملا ساخت. این پروژه ها شامل ماشین های محاربوی زرهی سبک ستالیون 2 بودند که منحیث عراده انتقال پرسونل از آن استفاده میگردد، و یک بال طیاره جنگی سبک AC-235 که برای ترصد (اکتشاف) و نظارت بکار میرود، میباشد.
ولی این نمایش فن آوری فقط بخشی از نمایش نیرو های عملیات خاص (SOFEX) را تشکیل میداد. در این رویداد که موازی با هفتمین کنفرانس قوماندان های عملیات خاص شرق میانه (MESOC) در عمان آغاز گردید، حدود 600 هیأت از 58 کشور مختلف اشتراک ورزیده بود.
یکی از مسائل عمده مباحثات کنفرانس قوماندان های عملیات خاص شرقمیانه (MESOC) را امر آن تشکیل میداد که در حالی که این نیرو ها باید با فن آوری جدید در رفع تهدیدات عادت کنند، ایشان مکلفند تا با عواملی که از نگاه تاریخی با عملکننده گان نیرو های عملیات خاص در تضاد اند، شناخت حاصل نمایند. تمرینات پیشرفته، حرفوی بودن و قابلیت لازم در رفع مشکلات در هر نوع شرایطی باید منحیث بخش عمده ای از تشکیلات و وظائف نیرو های عملیات خاص را تشکیل دهد.
قوماندان نیرو های عملیات خاص امارات متحده عربی دگروال مسلم محمد الراشدی در جریان بیانیۀ خویش چنین اظهار نمود: “عصر جدید دیجیتالی به ماهیت اصلی نیرو های خاص تغییری ایجاد نمیکند. ما همچنان بالای مهارت های بنیادی خویش تمرکز مینمائیم.”
الراشدی قوماندانان نیرو های عملیات خاص را به آموزش عملیات خفیه و عملیات باثبات سازی ترغیب نمود. او علاوه نموده گفت، نیرو های باید درک بهتری از اراضی جمعیت نشین داشته و در قسمت بکاربرد وسائل و تاکتیک های غیر متعارف نظیر چگونگی استفاده از دولفین های تربیه یافته برای تأمین مصئونیت آبها آماده گی بخرج دهند.
شهزاده سعودی سلطان بن خالد الفیصل قوماندان قبلی نیروی خاص بحری سلطنتی ریاست یکی از کنفرانس ها را بعهده داشت. دستاورد های قوای نظامی مربوطه اش در تقویت و مدرنیزه ساختن نیروی خاص بحری عربستان نقش حیاتی را ایفا نموده است. موصوف همچنین به تعیین مأموریت نیروی عملیات خاص بمثابۀ بخشی از نیروی کاری مبارزه با دزدان دریایی در خلیج عدن کمک نموده است.
عملیات نیروی عملیات خاص در آبها عامل عمده ای در توقف جنایتکاران و تروریستان در قاچاق انسانها، مواد مخدره و اسلحه –– که همۀ اینها باعث تضعیف امنیت و حاکمیت قانون میگردد –– محسوب میگردد. نیروی عملیات خاص و دیگر قوا های بحری در محافظت راه های بین المللی آبی، مین روبی آبی، و از بین بردن دزدان دریایی بمنظور ازدیاد منافع تجارتی حیاتی بشمار میایند.

توقف جریان کمک های مالی به تروریستان یکی دیگر از مواد تمرکز نیرو های عملیات خاص بشمار میاید. برید جنرال مصطفی النوصره قوماندان نیرو های عملیات خاص اردن در زمینه چنین اظهار میدارد: “پول منحیث ماشین است که فعالیت های تروریستان را براه میاندازد. اولین گام نیز توقف راه هایی است که در طی آن پول شستشو میگردد.”
قرار گفتۀ وی، قوای نظامی باید در خنثی سازی عوامل تروریستی و جنائی اقدام نماید، چنانچه میتوان از بحران سوریه منحیث پدیده ای نام برد که نشان میدهد چگونه این گروه ها از عدم ثبات و فقدان اداره مستفید میگردند. قرار گفته جنرال مصطفی که میگوید: “این گونه فعالیت ها در دراز مدت اثرات ناگواری را بالای امنیت منطقوی و جهانی بجا میگذارند.”
نامبرده علاوه نموده گفت، نیرو های عملیات خاص مکلفند تا روی ایدئولوژی که به تروریزم و افراط گرایان اجازه میدهد تا اعضای جدید را استخدام و رضایت عامه را جلب نمایند، تمرکز نمایند. قوای نظامی باید با رسانه ها، حکومات، و رهبران مذهبی در مبارزه علیه تبلیغات تروریستان از طریق اطلاعات عامه یکجا کار کنند.
قرار گفته برید جنرال عارف الزبن رییس عمومی و قوماندان نظامی مرکز آموزش عملیات خاص ملک عبدالله ثانی، اهمیت عملیات اطلاعاتی در مباحث زیادی مطرح بحث قرار گرفته است. قوای نظامی مکلف است تا رسانه ها چه تویتر، فیس بوک یا چه بی بی سی را در بخشی از میدان محاربوی خویش بگنجاند. ارائه اطلاعات برای مردم یکی از ارکان عمده قدرت ملی بشمار میاید. جنرال عارف میگوید: “هر آنکه قلب مردم را بدست بیاورد برنده جنگ خواهد بود.”
یک موضوع دیگری که در جریان کنفرانس نمایش نیرو های عملیات خاص (SOFEX) مورد بحث قرار گرفت همان اهمیت ایجاد مناسبات میباشد.
تورن جنرال مایکل نگاتا قوماندان قوای مرکزی عملیات خاص ایالات متحده در زمینه چنین اظهار داشت: “تروریزم مرز را نمیشناسد،” بهمین ملحوظ مسئله ایجاد مناسبات در سرتاسر جهان برای نیرو های عملیات خاص از اهمیت بسزائی برخوردار است تا باشد که همکاران در هنگام این مبارزه روی مشوره و به اشتراک گذاری اطلاعات با یکدیگر اتکا نمایند.
نگاتا علاوه نموده اظهار داشت: “بر حق که مبارزه با بُرد یکسان نیست. و مذاکره در برخی حالات بهتر از جنگ گرم است.” قوا های نظامی در کار مشترک میتوانند از حالاتی جلوگیری ورزند که حتی اگر هم در برخورد برنده گردند ولی در جنگ بازنده میشوند. ایشان همچنین با استفاده از آگاهی و تخصص یکدیگر میتوانند حتی از بروز جنگ ممانعت ورزند.
تورن جنرال عمر الخلدی درستیزوال امور پلانگذاری راهبردی اردن میگوید: “ما همه سزاوار زیستن در صلح میباشیم. برای تحقق این هدف باید با هم یکجا کار سختی را به پیش بریم. ما باید از یکدیگر بیاموزیم.”