رویکرد جهانی اکانفرانس ارتباطات منطقه مرکزیب در قبال دفاع سایبری
سامان بازی اطفال، یخچال، دستگاه هشدار امنیت خانگی و چراغ رهنمایی فقط بخشی از ابزارهای روزانه زندگی هستند که با انترنت کار میکنند. هر چند این وسایل، راحتی را برای مردم دنیا به ارمغان آورده است، ولی مشکلاتی را نیز ایجاد کرده است: سیستمها و محصولات مبتنی بر انترنت در برابر خطر هک شدن قرار دارند.
سیستم تهویه که اتاقهای سرورهای کمپیوتری دولتی را خنک میکند، ممکن است از کار بماند و باعث بروز اختلال در شبکه شود. گودیکک که با ثبت کردن صدا طفل را سرگرم میکند، ممکن است مکالمات شخصی داخل خانه را نیز ریکارد کند. به همین جهت، با پیشرفت تکنالوجی، آسیبهای احتمالی نیز گسترش مییابد و اهمیت حفظ آمادگی برای مقابله با تخلفات سایبری را آشکار میکند.
در «کانفرانس ارتباطات منطقه مرکزی» (CRCC) قوماندانی مرکزی ایالات متحده به این موضوعات پرداخته شد. در این رویداد که در آپریل 2017 در نزدیکی واشنگتون دی.سی برگزار شد، مسلکیهایی از بحرین، مصر، عراق، اردن، کویت، لبنان، عمان، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ایالات متحده گرد هم آمدند.

CRCC فرصتی بینظیر برای مسلکیهای نظامی، دانشگاهی، دولتی و صنعتی برای آشنا شدن با جنبههای جدید امنیت ملی است. این کانفرانس سه-روزه زمینه ایجاد ارتباط بین مدیران بخش معلومات و تکنالوجی ارتباطات را با تمرکز بر امنیت و مقابله با حوادث سایبری فراهم کرد. روابطی که در این کانفرانس شکل گرفت، میتواند زمینه ساز ثبات منطقوی شود و به سازمانها کمک کند تا با سرعت بیشتر و خسارت کمتر با حوادث سایبری مقابله کنند.
دگرجنرال چارلز براون معین قومندان CENTCOM در این کانفرانس اعلام کرد که: «به نظر من بهترین دفاع، عامل بودن است». او توضیح داد که همکاری کشورها با سازمانها و مسلکیهای سایبری در سراسر دنیا مفید خواهد بود.
همانطور که ذریعه تورن جنرال اردوی ایالات متحده، میچل کیلگو، مدیر قومندانی، کنترول، ارتباطات و سیستمهای کمپیوتری CENTCOM تشریح شد، بدین ترتیب مدیران میتوانند بر بنیاد همه معلومات موجود اخذ تصمیم کنند.
«شما باید با اموال حیاتی و آسیبهای تهدیدکننده آنها آشنا شوید.» این را تورن جنرال کیلگو اعلام کرد. «شما باید درباره ریسک ماموریت و ریسک اموال حیاتی صحبت کنید. این برای قومندانان مهم است.»
داکتر خالد بن داجی آل خلیفه، مدیر امنیت سایبری اداره تنظیم مقررات ارتباطات بحرین در گفتگو با یونیپاث به ارزش این کانفرانس اشاره کرد.
داکتر آل خلیفه اظهار کرد: «مایلم از میزبانان، سخنرانان، اعضای هیات مشاوران و نمایندگان برجسته بخاطر تبادل دانش و تجربیات تشکر کنم. از این بحثها چنان بر میآید که ما در مسیر خطرناکی قرار داریم. با تداوم ضرورت گسترش دسترسی به انترنت، و با افزایش اتکا به حافظه ابری، خدمات همراه و دستگاههای IOT (انترنت اشیا)، احتمالاً باید در انتظار افزایش تخلفات و حوادث امنیتی باشیم.»
او اضافه کرد: «تغییر چشم انداز امنیتی به پذیرش ستراتيژیهای امنیتی و سطوح همکاری جدید است.

ما باید با سرعت، قدرت و هشیاری برای مقابله با معضلات فعلی و آینده آماده شویم. از دست رفتن اعتماد به فضای سایبری ممکن است پیامدهای ناگواری برای آینده کشورهای ما، به خصوص از دیدگاه امنیتی و اقتصادی، داشته باشد. به همین جهت، از حضور در این مکان و فراهم بودن فرصت یادگیری و تبادل تجربیات با دیگر اشتراک کنندگان در این کانفرانس خوشحالیم.»
جان دسروشر (John Desrocher)، معین وزیرخارجه ایالات متحده در امور مصر و مراکش، اظهار کرد که وسعت تهدیدات سایبری با افزایش تعداد دستگاههای متصل به انترنت وسیع تر میشود. او اضافه کرد که تقریباً همه دستگاهها دچار کمبودات امنیتی هستند و منحیث مثال به گودیکک متصل به انترنت که به آسانی برای ثبت مکالمات داخل خانه هک میشوند، اشاره کرد. سازمانها باید به طور دوام دار خود را با تغییرات محیط سازگار کنند.
دسروشر اظهار کرد: «نقطه قوت ما خرد جمعی ماست. همه ما باید به حفظ امنیت سایبری کمک کنیم.»
در این کانفرانس، نمایندگان ارشد دولتها درباره بهترین شیوه های رایج در کشورهای متبوع صحبت کردند و به بحثهای سازنده و سودمند پرداختند.
«در عراق، رشد محبوبیت انترنت – برای کاربردهای امنیتی، تشبث و استفاده شخصی – با نبود تهداب های ایمن سایبری همزمان شده است.» این اظهار نظر تورن جنرال مهدی یاسر زبیدی، مدیر ارتباطات نظامی، وزارت دفاع عراق است. «این مسئله ضرورت به آگاهی بخشیدن در مورد ضرورت به درک خطرات جرایم انترنتی را همراه با هر پیشرفت تکنالوجیکی جدید، به خصوص در زمینه تحول جامعه به جامعه سایبری مطرح کرده است.
این مسئله از وابستگی افراد و مؤسسات به سیستمهای انترنتی و ارتباطی که بعضی از منابع اصلی خطر محسوب میشوند، ناشی شده است. بخش امنیتی باید خود را با تمام تکنالوجیهای جدید سازگار کند. همچنین باید تهداب سایبری خاصی را دیزاین و آن را با توجه به تشویشهای مسلکی امنیت شبکه/ارتباطات مدیریت کند. همچنین میتواند دیگر خدمات دولتی الکترونیکی، به شمول تعلیم آنلاین را ایجاد کند.»
دفاع سایبری شایسته فراتر از صرف استفاده از سافت ویر است. طبق اظهارات کارشناسان، برای محافظت بهتر از شبکه ها و شناسایی نقاط ضعف، مدیران سیستم باید در زمینه شناخت شیوه تفکر دشمن و «شکار کردن» آنها در شبکه تعلیم ببینند.
سامر فاولر (Summer Fowler)، معاون تخنیکی مدیر راهکارهای امنیت سایبری در پوهنتون کارنگی ملون در ایالات متحده، به چهار رکن امنیت سایبری کارآمد اشاره کرد:
