مصر مسئولیت میپذیرد
این کشور تمایل خود را به ایفای نقش سازنده در امنیت منطقوی ابراز کرد
کارکنان یونیپاث
مصر در زمینه رسیدگی به مساله قاچاق انسان در سودان، انجام دادن عملیات ضد تروریستی در صحرای سینا، ارسال مذاکره کنندگان صلح نزد رهبران قبایل لیبی یا حمایت از ماموریت حفظ صلح سازمان ملل در صحرای آفریقا، نقش مهمی در امور بین المللی دارد.
نفوذ این کشور در منطقه باعث شد که مصر در سال 2016 پس از 20 سال غیبت به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل انتخاب شود. اعضای شورای امنیت به سرعت مصر را رئیس کمیته مبارزه با تروریسم آن کردند. جایگاهی که قاهره را متعهد به پرداختن به مسائلی مانند داعش، خشونت در کشور همسایه، لیبی، و تعصب مذهبی کرد.
وزیر خارجه مصر اعلام کرد: «این تصمیم نشان دهنده اعتماد اعضای شورای امنیت، مخصوصا پنج عضو دائم آن، به مصر است».
مصر توانایی خود را در زمینه تحکیم جایگاه خود به عنوان بازیگر در امنیت منطقه نشان داده است:
- این کشور در دسمبر 2015 اعلام کرد که برای مبارزه با داعش و دیگر گروه های تروریستی به گروه 34 عضوی متشکل از کشورهای اسلامی به رهبری عربستان سعودی ملحق شده است.
- قوای امنیتی مصر در سال 2016 حملات زمینی و هوایی را علیه جنگجویان داعش در شبه جزیره سینا ترتیب دادند. در جریان عملیات «حق شهید 2» در نزدیکی شهرهای العریش، شیخ زوید و رفع بیش از 50 عضو داعش کشته شدند.
- مصر حامی جنبش نوسازی مفاد تعالیم مذهبی در مدارس این کشور است و قصد دارد تصویری صلح آمیز از اسلام که با فلسفه تروریست ها در تضاد باشد، ارائه کند. علمای پوهنتون الازهر قاهره حمایت عقیدتی خود را از این کمپاین اعلام کرده اند.
- قاهره همچنین در ماموریت های حفظ صلح سازمان ملل شرکت میکند و یکی از تامین کنندگان اصلی قوای امنیتی در نقاط پرخطر مانند مالی، ساحل عاج، جمهوری دموکراتیک کنگو، دارفور و جمهوری آفریقای مرکزی است.
- وزارت خارجه مصر برای متحد کردن احزاب سیاسی لیبی اجلاس متعددی برگزار کرده است. هدف این ملاقات ها بازگرداندن ثبات به کشوری است که نه تنها به پایگاه تروریست ها بلکه به مجرای قاچاق انسان نیز تبدیل شده است.
- امنیت اقتصادی با احیای اقتصادی منطقه کانال سوئز با هدایت دولت به کانون توجه تبدیل شد. این منطقه میتواند با ایجاد بیش از 100,000 فرصت شغلی نارضایتی اجتماعی را که از عوامل افراط گرایی است کاهش دهد. این طرح توسعه 8 ملیارد دالری این مسیر آبی ستراتیژیک و مهم را به دنبال دارد.
- مرکز حل اختلاف و حفظ صلح قاهره در آفریقا در دسمبر 2015 میزبان اجلاس فراهم کردن زمینه مشارکت بیشتر زنان عرب در زمینه های حل اختلاف و ایجاد صلح بود. متعلمین مونث از مصر، عراق، لبنان، یمن، اردن و دیگر کشورها در این ملاقات ها حضور داشتند. این مرکز همچنین آماده اجرای یک پروژه برای آموزش 600 مسئول نظامی و ملکی برای رسیدگی به امور قربانیان قاچاق انسان در شمال آفریقا و نقاط دیگر است.
Comments are closed.