قوماندان اسبق گروه کاری اردن در مورد ماموریتش در ولایت هلمند تفصیلات ارائه می نماید
دگروال ابراهیم الهراهاشهیه/قوماندانی عملیات ویژه اردن
در مورد نویسنده: دگروال ابراهیم الهراهاشهیه سمت مأموریت ارتباطات اردن در قوماندانی قوای عملیات ویژه ایالات متحده امریکا را دارد. وی در اداره و تجارت و علوم دارای درجه لیسانس را به عهده کسب نموده است. وی بحیث افسر اعلی بلوک هوایی و قوماندان تولی قوای عملیات ویژه اردن ایفای وظیفه نموده است.
در ولایت هلمند افغانستان یک گروه عملیاتی کشور اردن با نفوذ نه زیاد و نه کم مشغول فعالیت بود. منحیث یک متحد قوای آیساف در افغانستان و ایالات متحده در جنگ علیه تروریزم، اکثر تلاش های دیگر اردن بخاطر نفوذ نتایج در منطقه آنقدر چشمگیر نبود. بطور مثال وظیفه اصلی اردن در افغانستان مبارزه با شورشیان بود. عساکر به برادران مسلمان خود مساعدت می کردند و به ساکنین دهات توصیه می نمود تا از همکاری با طالبان خود داری نمایند. اینکار یک جز از فعالیت های بود که به ساکنین مناطق دوردست و روستایی تبلیغات در مورد اعتدال پسندی در اسلام تبلیغ می گردید. جا هایکه طالبان و دیگر گروهای افراطی ایدیالوژی بنیاد گرایی را تبلیغ می نمود. گروه کاری اردن 300B در هلمند منحیث یک ملت پر افتخار اسلامی در پهلوی همکاران ایتلافی اش ایستادگی نمود و به مبارزه اش علیه تروریزم ادامه داد و برای مردم افغانستان خواهان خوشبختی گردید.
تیم شمولیت زنان
گروه کاری اردن 300B به این عقیده بود که زنان یک قشر قوی و بانفوذ ولی فراموش شده در دهات بود اند که میتوانند تغیر جدی را در جامعه به ارمغان آورد. هدف این تیم شمولیت افراد محلی به خصوص زنان و اطفال در برقرا سازی ارتباطات با آنها و کسب اعتماد و احترام آنها بود. در اردن یک مرد می تواند با هر زن که خواسته باشد صحبت نماید. در افغانستان این چنین نیست. فقط بزرگ و اعضای خوانواده می توانند با زنان صحبت نمایند. اینجا بود که ما گروه کاری اردن 300B امدیم تا به زنان و اطفال صحبت نموده و به مشکلات آنها گوش فرا دهیم. آموزش و تکرار آن خیلی ضروری بود. تیم شمولیت زنان ما برنامه های آموزشی پنج هفته ای به لسان پشتو داشتند که موضوعات مانند آگاهی دهی در باره کلتور و مسایل امنیتی بود که به ما کمک نمود تا زنان را به لسان خود شان در این مباحثات شریک سازیم.
به عنوان بخشی از ماموریت بشردوستانه اردن در افغانستان، تیم شمولیت زنان مشغول بلند بردن آگاهی مردم در عرصه حقوق زن و مساعدت های طبی و تعلیمی بود. گروه کاری 300B کاری اردن همچنان سیمنارهای را در مورد مسایل دینی برگذار نموده و برنامه های رادیویی را در رابطه به پیغام امن که تصویر واقعی اسلام را بیان می نمود، راه اندازی نموده است.
تیم مذکور شمولیت زنان ما همچنان مساعدت های دیگری را نیز در ساحات جنگی فراهم می نمود که عبارت بود از تلاشی زنان توسط زنان در خانه ها. ما به این عقیده بودیم که زنان در تغیر ذهنیت های روستایان نقش عمده را بازی میکند، که در غیر آن، آنها شاید به القاعده و یا طالبان می پیوستند.
ملا امامان
چهار سال قبل اردن اعزام امام ها را به قریه جات افغانستان اغاز نمود. هدف آنها این بود تا اعتدال پسندی در اسلام را به مردان تبلیغ نمایند. ما رهبران عمده شورای علمای هلمند را در این پروسه دخیل ساختیم. این رهبران به کمپ های ما آمده و با من به حیث قوماندان گروه کاری 300B اردن و امام عالیرتبه ما در مورد مسایل مختلف مانند مساعدت های بشردوستانه، و تبیلغ اسلامی به مردم هلمند و اردوی ملی در شورابک بحث می کردند. آنها از ما خواستند تا برای ملا امان شورابک در مورد نماز جمعه لکچر دهیم.
هر سه شنبه، امامان از طریق رادیوی محلی به مردم هلمند در باره مسایل مهم از دیدگاه اسلام تبلیغ و آنها را آموزش می دادند. در اول صرف چند تن به این لکچر ها حاضر می شدند اما شمار مردم به گذشت زمان بیشتر گردید. بعداً آنها جرآت پیدا نمودند تا بسا موضوعات را مورد بحث قرار دهند، چه مربوط به دین مبین اسلام یا دیگر مسایلِ مانند وضعیت امنیت کشور شان. یکی از این مطالب برخورد طالبان با مردم افغانستان بود.
![{SOCOM PAO]](https://unipath-magazine.com/wp-content/uploads/2015/02/MDB7146-150x150.jpg)