کارکنان یونیپاث
قوای امنیتی شش کشور عضو شورای همکاری خلیج (GCC) در مانور امنیتی مشترک یک-ماهه به نام «امنیت خلیج 1» اشتراک کردند. کشورهای GCC با شبیه سازی تهدیدات امنیتی سازمان های افراط گرا -از تهاجم تا اختلالات ناشی از سلول های زیرزمینی تروریستان- هماهنگ سازی رویکرد خود در قبال امنیت منطقوی را دنبال کردند.
این همکاری نشان می دهد که «شش کشور GCC در مقابل تهدیدات از یکدیگر حمایت می کنند». این گفته دگرجنرال رشید الخلیفه، وزیر کشور بحرین، در نوامبر 2016 است. به گفته دگرجنرال رشید، با توجه به تهدیدات پیش روی GCC از جانب سازمان های تروریستی، کشورها باید در کنار هم با بحرانها مقابله کنند. ستراتيژی GCC بالای تشریک مساعی امنیتی مشترک بین وزیران کشور GCC متمرکز خواهد بود.
«تامین امنیت همواره وظیفه ملی ماست، ولی معضلات جاری و تهدیدات منطقوی ما را مجبور به تجدید نظر در مواضع خود و بررسی قابلیت های همکاری کشورها می کند». این گفته دگرجنرال الخلیفه است. «بر این اساس، ما پروگرامی پیشرفته برای همکاری و هماهنگی مبتنی بر اهداف مشترک و حمایت کشورهای برادر انکشاف داده ایم.»
جلالت مآب حمد بن عیسی آل خلیفه، امیر بحرین، مانور مشترک را که از اکتوبر تا نومبر 2016 برگزار شد، ستود. وی تاکید کرد که این مانور نماینده نقطه عطفی در هماهنگی و همکاری بین کشورهای GCC و حامل پیام عزم قاطع برای محافظت از کشورهای GCC و حمایت از ثبات است.
سران GCC برای ابراز حمایت خود در مانور اشتراک کردند. نخست وزیر و وزیر کشور قطر با همتایان بحرینی خود دیدار و درباره گسترش همکاری ها گفتگو کردند.
جلالت مآب شیخ سیف بن زاید، معاون نخست وزیر و وزیر کشور امارات متحده عربی، بر اهمیت تقسیم مسئولیت تامین امنیت در GCC تاکید کرد.
وی اعلام کرد: «تهدید یک کشور به منزل تهدید همه کشورهاست.» «ما از امنیت مشترک خود در منطقه خلیج، با عمل و نه با شعار، محافظت می کنیم. …امنیت و سرنوشت ما مشترک است.»
منابع: BBC، الشرق الاوسط، گلف تایمز، The National